Téma dne "SYMETRIE" - čtvrtek 7.12.

  • Jinka
    Jinka
    11.11.2023 09:16

    Já to vidím tak, že vyrazím fotit, proč si kazit radost, kolem jí zas tolik v téhle době není. Ať se všem daří. Marimonino téma je fajn. :)

  • Marimona
    Marimona
    11.11.2023 12:51
    Reaguje na Jinka 11.11.2023 09:16:

    "Já to vidím tak, že vyrazím fotit, proč si kazit radost, kolem jí zas tolik..." - zobrazit celý komentář

    ...tak to je dobré slovo do pranice :) čapnout foťák a hledat, zkoumat, vymýšlet, tvořit... udělala jsi mi radost Jinko, cením si toho a budu se těšit :) fajn dny a carpe diem....

  • Míla Vildová
    Míla Vildová
    13.11.2023 00:42

    Po přečtení příspěvků se nestačím divit, tolik emocí pro pár písmenek. Ostatně podobná slova čtu téměř pod každou soutěží na netu. Co na tom, vždyť v tom není nic osobního pro nikoho, navíc krásné téma se spoustou možností, tak proč se cítit ublíženě, jen prostě víc zamakáme a vybereme tu nejpovedenější. Těším se na fotografie úplně všech. ♥

  • zvolanekjiri
    zvolanekjiri
    01.12.2023 17:20

    Zdravím, jsem začínající fotograf a zajímalo by mě, jaký program používáte k úpravě fotografií. Kamarád mi doporučil Adobe lightroom prý je to fajn jen mi to přijde dost náročné. Našel jsem na to nějaký kurz https://skillmea.cz/online-kurzy/uprava-fotografii-v-adobe-lightroom ale nevím jestli do něj mám investovat. Co používáte vy na úpravu fotek a jestli je to dobrý program vyplatí se do něj investovat? Máte s ním někdo zkušenosti? Děkuji

  • E.B.E
    E.B.E
    01.12.2023 19:44
    Reaguje na zvolanekjiri 01.12.2023 17:20:

    "Zdravím, jsem začínající fotograf a zajímalo by mě, jaký program používáte..." - zobrazit celý komentář

    V první řadě jsi dotaz napsal tam, kam nepatří. Tj do vlákna k soutěži. Navíc podobných dotazů tu už byla spousta a tak stačí zalistovat v předchozích vláknech fóra. Přesto v rychlosti odpovím. Programů na úpravu (editor) fotek je spousta. Od jednoduchých po složité, od drahých po ty zadarmo. Ne každý potřebuje složité funkce pro grafiky a základní úpravy zvládají dokonce prohlížeče. Včetně těch, co už nejspíš v počítači máš. Co se týká zmíněného lightroomu, nejde o editor, přestože ty funkce má, ale je určen především pro vyvolávání RAW souborů. Tj surových dat z fotoaparátů. Hádám, že nic pro tebe. Doporučuju proto co nejlíp fotit a upravovat co nejmíň, na což stačí cokoli zdarma. Dlouhý seznam sem proto neumisťuju. O tomhle je spousta jiných stránek. Zase stačí číst

  • Festa
    Festa
    03.12.2023 19:33

    Ahoj vespolek.
    Začnu větou KIV- "Chci, abyste však pro toto TD nefoťili náhodně, ale cíleně."
    Pokračovat budu otázkou: "Komu se podařilo v termínu vyfotit fotku, která se hodí do TD?"
    Určitě se nějaké procento u "Běžného tématu" může stát, ale u tématu, které je výjimečné běžného focení, tomu tak asi nebude.
    Pro mě je lepší ojedinělý, nečekaný cvak, než stejné pojetí 20x jinak, které už si dovedu představit, že se objeví v soutěži.
    Samozřejmě, pokud se sejde super fotka se super nápadem, není o čem diskutovat.
    Možná bych volil slova, které mi až tak nebudou lajnovat cestu, ale jen tak napoví, jak by mohla fotka vypadat.
    Vašek

  • KIV
    KIV
    04.12.2023 15:33

    No, TD nikdy nebyla jen soutěž, dokonce se pokud se pamatuju, jmenovala "Akce TD". Ano, měla vítěze, ale nebylo poražených. Lidi se tu na TD těšili, a měli radost jak z akce, tak z toho, že se mohou svou fotkou zúčastnit. Často se tu objevili i lidi, kteří zde nebyli třeba celý rok, ale akci TD si nenechali ujít, přišli a vložili, nebo alespoň přišli pod fotkou hodit řeč. Jestli lidi vložili fotku kvalitní, o tom rozhodovali účastníci soutěže svým bodováním. A myslím, že by to tak mělo zůstat.

  • KIV
    KIV
    04.12.2023 16:28
    Reaguje na E.B.E 01.12.2023 19:44:

    "V první řadě jsi dotaz napsal tam, kam nepatří. Tj do vlákna k soutěži...." - zobrazit celý komentář

    Romane, blížej se ty Vánoce, dej kolegovi (a možná i tuctíku dalších) vánoční dárek, a nahoď mu odkazy na několik těch co ty znáš, jsou k použití, a jsou zdarma... Dobrých skutků není nikdy dost... :-)

  • Marimona
    Marimona
    07.12.2023 18:41

    Ahoj TD přátelé, tak dneska to jede, jsem moc ráda, že jste nezapomněli, nezanevřeli, nezaspali atak... do půlnoci vkládejte, nemařte čas :) já osobně již vybírám favority :) mějte fajn večer!

  • E.B.E
    E.B.E
    08.12.2023 19:01
    Reaguje na Petr52 09.11.2023 21:27:

    "Myslím, že ten dovětek se Z9 silně nepovedl. Abych nedal jenom cvak, tak se..." - zobrazit celý komentář

    Chtělo to hodně sebezapření, porušit slib :-(

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse