FOTOVIDEO BŘEZEN 2024

S novým měsícem, již tradičně, přinášíme malou ochutnávku magazínu FotoVideo pro březen 2024. V tomto čísle Vás čekají nové rozhovory a spoustu dalšího.

Je to tak! Březnové vydání je plné rozhovorů a z logiky věci vyplývá, že každý je jiný, stejně jiný, jako jsou ti, které jsou v něm zpovídáni. Neděláme si ale patent na rozum, a tak použijeme parafrázi slov zesnulého Františka Dostála s tím, že bychom téměř polovinu tohoto čísla charakterizovali: „Jak jsme potkali dobré lidi.“ Byla to fajn povídání o nich a o jejich fotografování, bylo moc příjemné si vybírat z jejich snímků, a tak jen doufáme, že to, co z toho vzniklo za velké pomoci celé naší redakce, vás bude také bavit a zajímat. Milujeme osobnosti, které ví, co chtějí. A ty jsme při našich rozhovorech potkali.

Tak ale pojďme popořádku. Výraznou výjimkou je hned na úvod „osmička“ Petra Šálka, kterému se podařilo téměř nemožné – přesvědčit našeho dlouholetého přítele Ladislava Kamaráda k tisku jeho naprosto dokonalých fotografických obrazů v našem časopise. Chceme, aby Láďa a vy jste měli z jeho snímků fotografický prožitek. Však jsme jim taky jednotlivě věnovali pěkný prostor!

A že po Láďových snímcích následuji na dalších stranách neméně skvělé fotky Kevina V Tona v jeho již tradiční FotoEseji a rozhovor s Michalem Fantou a neuvěřitelné práci záchranáře a o tom, jak vzniká fotka v tom nejkrutějším prostředí. Snad trochu uklidnění, ale i pokušení přinese další rozhovor s Petrem Finnn Boštíkem o neméně zajímavém focení jídla a gastra vůbec. Jsme rádi, že na našich stránkách můžeme uvítat Radovana Kouřila, jehož práce s Leicou patří k ozdobám březnového vydání a hned po něm následuje naše další srdeční záležitost, relativně stručný ale myslíme si, že obrazově dost a dost hutný rozhovor s Davidem Těšínským. Ten chlap má odvahu, to se fakt musí nechat!

Naprosto mimořádně jedinou ženou v tomto vydání je Alžběta Jungrová s jejím projektem Road to expresion kdy se na přerodu špičkového Porsche podílela s Janem Kalábem a Lukášem Novákem.

Blíží se nám neodvratně jaro, lidé se budou pomalu a jistě svlékat ze svých oděvních šlupek, slunce začne přeci jenom trochu hřát a příroda se bude (také asi ještě pomalu) oblékat do své barevnosti, které je krásná i černobíle. A my se v tomto vydání věnujeme hlavně lidem, ale také nejnovější technice, včetně té analogové. Nechybí samozřejmě ani praktické rady a spousta nových nápadů. Máte se na co těšit, včetně krásných (možná i vašich) fotografií vyhodnocených v dalším kole soutěže Fotograf roku, která nikdy nekončí! Tak čtěte a napište nám, jak se vám březnové FotoVideo líbí!

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram