PROTIKLADY SE VZÁJEMNĚ POTŘEBUJÍ - do 13.12.

  • casablanca
    casablanca
    15.11.2023 18:17

    Mám takový dojem, že autor soutěže myslel své zadání jinak, než jak jsem ho pochopila. A teď nevím, zda moji fotku v soutěži nechat a nebo smazat.

  • MaTal
    MaTal
    21.11.2023 09:24

    Tak jsem již znovu, po několikráte, přečetla autorovo zadání – výklad k soutěži „Protiklady se vzájemně potřebují“, navíc i autorův starší článek k tématu a i výklad k termínu „simultánní kontrast“. V soutěži je na prvním místě vše jen o barvách a nejen o nějakých barvách vedle sebe. Jak jsem pochopila, tak nejjednodušší je varianta kombinace šedé s výraznou v popředí nebo pozadí. Možná, že by bylo zajímavé hodnotit zadání/umělecký (fotografický) dojem. Při 0/7 by to ve finiši byla jen nula. Každý stejnou fotografii vnímáme trochu jinak, doufám, že tu bude arbitr v podobě zadavatele, který selekci provede bez ohledu na hodnocení. A Casablanco, nic nemaž je to možná dobře, že se i chybka přiznaná autorem objeví a navíc máš ještě do 31.12 dva pokusy.

  • MaTal
    MaTal
    21.11.2023 11:08
    Reaguje na casablanca 15.11.2023 18:17:

    "Mám takový dojem, že autor soutěže myslel své zadání jinak, než jak jsem ho..." - zobrazit celý komentář

    Dodatek/oprava k 09:24 ...do 13.12 dva ...

  • Jikl
    Jikl
    08.12.2023 15:58

    Škoda, že zadavatel soutěže zúžil podmínky pouze na kontrast barev a jejich vzájemné působení. Jeho právo. Protiklady, potažmo kontrasty, které se vzájemně potřebují, by se daly hledat v mnohem širším spektru dění kolem nás. Mají nesčetně tváří a podob. Osobně jsem přesvědčen, že by bylo velmi zajímavé objevovat tyto vztahy, často skryté a nepovšimnuté.

  • MaTal
    MaTal
    09.12.2023 08:58
    Reaguje na Jikl 08.12.2023 15:58:

    "Škoda, že zadavatel soutěže zúžil podmínky pouze na kontrast barev a jejich..." - zobrazit celý komentář

    Zdravím Jirko, díky této soutěži jsem si o barvách něco přečetla. Určitě máš ve svém příspěvku pravdu, ale je zde jedno velké „ale“ v podobě hodnocení takové soutěže. Za ten rok jsem již něco o hodnocení vypozorovala a kromě subjektivního názoru na fotku jsou tu ještě další vlivy, které nám říkají, která je dobrá a která ne. Pokud pominu tu druhou část, tak čímž je širší zadání, tím je hodnocení více subjektivní. Já bych se naopak přimlouvala za zúžení obsahu témat, možná by bylo hodnocení jednodušší pro účastníky a hlavně i pro zadavatele, pokud hodnotí on, což by mělo být vždy, pokud to není TD, bez ohledu na přidělené hvězdičky. Je to jen názor, možná, že se mýlím …, M.

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen(a).

Nové diskuse

Nové komentáře

Nejžhavější diskuse