Fujifilm rozšiřuje řadu GFX

Japonská společnost Fujifilm rozšiřuje produktovou řadu GFX o nový fotoaparát FUJIFILM GFX100 II a další tři objektivy, konkrétně GF55mmF1.7 R WR, GF30mmF5.6 T/S a GF110mmF5.6 T/S Macro.

Fujifilm GFX100 II

Fotoaparát GFX100 II je vybaven nově vyvinutým 102MP vysokorychlostním obrazovým snímačem „GFX 102MP CMOS II HS“ a vysokorychlostním procesorem pro zpracování obrazu „X-Processor 5“, který poskytuje až dvojnásobnou rychlost čtení signálu ve srovnání se současným modelem . Jedná se o nový vlajkový model řady GFX, který přináší výrazné zlepšení výkonu při sériovém snímání, automatickém zaostřování a nahrávání videa.

GF55mmF1.7 R WR

Objektiv GF55mmF1.7 R WR je základní objektiv s velkou světelností a standardní ohniskovou vzdáleností 55 mm (ekvivalent 44 mm u 35mm filmového formátu). Schopnost velkého formátu je kombinována s krémovým bokehem charakteristickým pro velkou maximální clonu, díky čemuž hlavní objekt vynikne na rozostřeném pozadí.

GF30mmF5.6 T/S

Objektivy GF30mmF5,6 T/S a GF110mmF5,6 T­/S Macro nabízejí funkci naklápění optické osy a funkci posunu, která umožňuje paralelní posun optické osy, aby bylo možné měnit vztah optické osy k obrazové rovině a záměrně manipulovat s oblastmi zaostření a perspektivy. To vychází vstříc potřebám profesionálních fotografů, kteří chtějí volně zkoumat kompozici a pozice snímků v architektuře, krajině a komerční fotografii.

GF110mmF5.6 T/S Ma­cro

GF110mmF5.6 T/S Ma­cro je makroobjektiv se středním teleobjektivem s naklápěcím posunem, ohniskovou vzdáleností 110 mm (ekvivalent 87 mm ve formátu 35mm filmu) a maximální reprodukcí 0,5×. Potlačuje různé typy aberací včetně zkreslení, boční chromatické aberace a axiální chromatické aberace, čímž dosahuje pokročilé úrovně rozlišení obrazu.

     

Líbil se vám článek?

Komentáře

Tento článek nemá žádné komentáře

Pro vkládání komentářů musíte být přihlášen.

Komentáře k článku (0)

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram