• Jak se fotí odstřel?

    "Dokouřeno". Odstřel dosud nejvyššího železobetonového komínu v České republice. Několik postřehů ze sobotního poledne z akce, která trvala jen osm sekund a nedá se znovu zopakovat. Následující článek vám přináší snímky z odstřelu čtyřicet dva let starého komínu o výšce 196 metrů.

  • Workshop: Luminografie aktu

    Přední slovenský fotograf Kamil Varga a FotoAparát.cz Vás zvou na nový workshop věnovaný fotografování aktu metodou luminografie. Jedná se o dvoudenní workshop, který se koná o víkendu 18.a 19. června 2005 v Praze. Program workshopu a více o Kamilu Vargovi se dočtete v článku. Na workshop se můžete přihlásit zde.

     0
  • Postřehy z veletrhu PMA 2005

    Každoroční veletrh fotografického průmyslu PMA (Photo Marketing Association) probíhal od 20.-23.února 2005 v Orlandu na Floridě pouhých 5 měsíců po PhotoKině 2004 v Kolíně na Rýnem. Na množství novinek byl ve srovnání s PhotoKinou skoupý. Síla veletrhu PMA ve srovnání s větší PhotoKinou je v množství workshopů vedených špičkovými americkými fotografy a odborníky, kteří většinou do Evropy vůbec nevyrazí. Článek není podrobným reportem, ale snaží se zachytit trendy pohledem fotografa

     1
  • Setkání na haldě hlušiny

    Hutě a vysoké pece jsou prostředím, které se dnes tak trochu z Evropy vytrácí nebo spíše se odsunuje směrem na východ za surovinami a levnou pracovní silou. Určitou exotičnost pro západní Evropu potvrzuje fakt, že v německém Volklingenu z místních hutí udělali obrovskou fotografickou galerii, kde se pořádají špičkové výstavy. Hutě v belgickém Charleroi jsou zatím stále ještě živé a setkáte se zde s prostředím, které ostře kontrastuje s čtvrtěmi plnými nablýskaných automobilů v nedalekém Bruselu. Chci dnes popsat příběh fotografie, která vznikla na haldě hlušiny nad zdejšími hutěmi loni před Vánocemi.

     2
  • Karlín - dva dny po povodni

    Je neděle 18. srpna, do části Karlína je již běhěm dne povolen přístup. Celá oblast je charakteristická zápachem zahnívajícího bahna, dusnem a to vše doplněné o všudypřítomné hromady vytopeného zařízení bytů. Druhá část Karlína byla opět evakuována - zhroutil se další dům.

     0
  • Praha - boj o druhou zónu

    Je úterý 13. srpna večer, Praha je zaplavena více než stoletou vodou. Hladina ale stále stoupá, probíhá boj o zónu dva - oblast, kde je možné se pokusit o zmenšení případných následků. V zóně jedna, území prohraná, je v tuto chvíli Kampa, Karlín, Holešovice, pražské ostrovy a oblast Radotína. Evakuace obyvatel je z první zóny hotová, elektřina vypnuta a přístup hlídán policií... Podívejte se na reportáž doplněnou o 38 fotografií.

     0
  • Praha - čekání na povodeň

    Je pondělí 12. srpna večer, na Prahu míří velká voda. O ničem jiném se zde nehovoří, zprávy z rádia i televize jsou jasné, v Jižních Čechách stále vydatně prší. V Praze je nezvyklá atmosféra, čekání na něco, čemu se nelze bránit. Lehká nervozita se projevuje i na pultech, v šest večer seženou rohlíky jen mistři.

     0
  • Ústí nad Labem - život města

    Jak dobře znáte město, ve kterém žijete? Kolik jeho ulic jste již prošli a s kolika jeho obyvateli jste prohodili alespoň několik slov? Fotografický projekt, který nyní v Ústí nad Labem vzniká, samozřejmě nemůže pomoci lidem k tomu, aby si na tyto otázky odpověděli. Nicméně snad přesvědčí některé z obyvatel o jedinečnosti města Ústí nad Labem.

     2