• EF 24-105mm f/4L IS USM, EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM

    Společnost Canon nedávno představila dva nové objektivy. EF 24-105mm f/4L IS USM a EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. V následujícím uživatelském testu se dočtete, jaké mají vlastnosti a co od nich lze čekat, když spolupracují se špičkovým tělem Canon EOS-1Ds Mark II.

  • Starší MF objektivy na nových kinofilmových SLR nebo DSLR

    Tyto články rozhodně nejsou o testech nějakých novinek, je to spíše ohlédnutí za starými objektivy některých značek a jejich možné využití na dnešních zrcadlovkách. Možná si někdo ťuká na čelo, že vytahuji tyto staré „krámy“ v dnešní době APO, EX, IF, G (D) SSM, AT-X objektivů, ale ony právě tyto objektivy v dnešní době zažívají svojí renesanci. Nebo slovy dnešního světového člověka – "come back".

  • Test Minolta 70-200/2,8 APO G(D)SSM

    Každá ze světových fotografických značek, která vyrábí objektivy, má ve svých produktech celou škálu typů objektivů, které by se daly rozdělit na objektivy pro základní využití a na objektivy, jejichž kvalita a preciznost provedení je předurčuje pro profesionální práci. Což ovšem neznamená, že by si je nemohl koupit jakýkoliv amatérský fotograf, záleží jen kolik do nich chce investovat, protože ceny takovýchto objektivů jsou přeci jen výrazně vyšší než ta „obyčejná“ skla. To ale odpovídá jejich kvalitě a provedení, které patří mezi to nejlepší.

     6