Jan Šibík na Setkání fotografů 2.4.2016

Jedním ze hostů 24. Setkání fotografů v sobotu 2. dubna 2016 je fotoreportér Jan Šibík. Na Setkání 2.4. můžete navštívit jeho přednášku a také dva workshopy, reportáž a street photo. Zeptali jsme se Honzy, co bude obsahem. Více v článku a na www.setkanifotografu.cz.


Fotoreportér Jan Šibík je známý svými fotografiemi z válečných konfliktů, podnikl přes dvě stě cest do všech koutů světa. Je držitelem třetího místa v kategorii Sportovní příběhy v soutěži World Press Photo, dvakrát získal hlavní cenu Czech Press Photo. Je laureátem Ceny 1. června, kterou uděluje město Plzeň za šíření myšlenek demokracie a obhajobu lidských práv.

Ve volném čase se také věnuje fotografování mobilním telefonem, jeho fotografie v čtvercovém formátu nejen z ulic Prahy můžete sledovat na jeho instagramu.

Internetové stránky: www,si­bik.cz

Program Jana Šibíka na Setkání fotografů 2.4.2016

Přednáška (v ceně vstupného)

15:00 – 16:00  Uprchlická krize pohledem Jana Šibíka

Workshopy (500Kč)

9:00 – 11:00  Reportážní foto
12:00 – 14:00  Street Photo

Zeptali jsme se Jana Šibíka, jaký bude obsah:

„Během workshopu reportážní fotografie a street photo vys­větlím, jak fotografovat lidi na ulici a jak k nim přistupovat."

Události, které jsem fotil poslední dobou shrnu v hodinové přednášce. Dominovat jí bude uprchlická krize – za poslední rok jsem byl hned na šesti místech. Přednáška nebude jen o uprchlících. Budou i další témata. Jedním z dalších témat, které jsem minulý rok opakovaně fotil, bylo největší romské ghetto na Slovensku, Luník v Košicích.“

Co se Honzovi Šibíkovi líbí na akci Setkání fotografů?

„Nejvíce oceňuji zájem lidí. Živit se reportážní fotografií je stále těžší, ale neubývá počet lidí, které to baví. Každá akce, která je v tom podpoří, je velmi potřebná. Proto se toho rád účastním.“

www.setkanifotografu.cz

Pořadatelé

Generální partneři

Partneři

     

Líbil se vám článek?

Tisknout článek

Tip na článek

Jak funguje režim vysokého rozlišení
Jak funguje režim vysokého rozlišení

40 mo­delů fo­to­a­pa­rátů dnes ge­ne­ruje fo­to­gra­fie s vy­so­kým roz­li­še­ním (high re­so­lu­tion mode) ty­picky 4× vět­ším, než je roz­li­šení vlast­ního sen­soru. Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II tak zvýší množ­ství pi­xelů z 24Mpix na 96Mpix. Re­žim vy­so­kého roz­li­šení u Pa­na­so­nic Lu­mix 5S II jsem vy­zkou­šel na Šu­mavě při fo­to­gra­fo­vání hor­ského po­toka dlou­hými časy, kra­jiny krát­kým te­le­ob­jek­ti­vem a rysa os­t­ro­vida krát­kou ex­po­zicí.

Doporučujeme

Nejčtenější články

Nejčtenější fototesty

FotoAparát.cz - Instagram